SaS vezie do krajských miest fašiangovú veselicu

12.01.2012 Celý región

Bratislava 12. januára (TASR) - Strana SaS vezie do krajských miest v rámci volebnej kampane fašiangovú veselicu. \"Do každého krajského mesta dovezieme karavany, karavanovú šou. Máme so sebou umelecké súbory, ľudovú muziku, masky. Budeme podávať čaje či kapustnicu,\" priblížil šéf kampane Juraj Miškov.

Liberáli však nepôjdu len do krajských miest, navštívia aj iné mestá a obce. Chcú sa čo najviac stretávať s ľuďmi. Hovoriť s nimi budú okrem iného o programe, ktorý chcú presadzovať. \"Prichádzame medzi ľudí s ponukou nášho zeleného programu a štyroch hlavných tém. A to žiadne vyššie dane, máme na mysli najmä priame dane, Európu bez dlhov, Slovensko bez korupcie a prácu namiesto dávok, inými slovami, ani cent bez práce,\" informoval šéf komunikácie volebnej kampane Daniel Krajcer.

\"SaS nebude súhlasiť so zvýšením dane z príjmu, ani dane z pridanej hodnoty,\" doplnil predseda SaS Richard Sulík. Zároveň pripustil, že liberáli možno budú súhlasiť s rušením rôznych výnimiek. Pokiaľ ide o tému Európy bez dlhov, SaS je presvedčená, že nie je možné riešiť dlhovú krízu ďalšími dlhmi. V súvislosti s trvalým eurovalom, o ktorom by sa malo rozhodovať tento rok, Sulík vyhlásil, že je \"ďaleko horší ako dočasný a aj tam si SaS zachová zásadnú pozíciu\".

Liberáli chcú tiež vymeniť sociálne dávky za prácu. Mienia presadiť opatrenie, vďaka ktorému by každému zdravému poberateľovi sociálnych dávok ponúkli prácu za minimálnu mzdu a ak by ten odmietol, stratil by sociálne dávky a mal by nárok na jedno teplé jedlo denne. SaS tým chce riešiť aj rómsku otázku. Strana tvrdí, že opatrenie nie je ani protiústavné, ani neľudské. Poukazuje na to, že v rôznych krajinách funguje.

Jeden z najdôležitejších cieľov je aj boj s korupciou. \"Opatrenia sú viaceré. Zavedenie nového internetového systému pre anonymné ohlasovanie prípadov korupcie. Druhé je zavedenie bezhotovostného styku polície s občanom, čím obmedzíme priestor pre podplácanie policajtov. A tretie opatrenie je presadenie úplného alebo čiastočného zákazu zúčastňovania sa na podnikaní osobám, ktoré sa dopustili ekonomickej alebo korupčnej trestnej činnosti,\" vymenoval podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Generálna manažérka strany Jana Kiššová informovala, že náklady liberálov na kampaň budú približne 780.000 eur. Peniaze si strana nechce požičiavať od finančných inštitúcií a podnikateľov. \"Nepovažujeme za vhodné vytvárať si takéto záväzky,\" vysvetlila s tým, že peniaze na kampaň pochádzajú od štátu. \"Plánujeme využiť príspevky od štátu, vytvárali sme si rezervu na tieto účely. Ďalej plánujeme využiť aj členské príspevky a pôžičky od našich zakladajúcich členov,\" priblížila. SaS využíva na kampaň aj billboardy či internet. Sociálne siete považujú liberáli za svoj tradičný nástroj komunikácie s občanmi.
 

Vyberte región